Пюре от киселец

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пролетни предложения от кухнята на баба"

Необходими продукти

  • киселец - 1 кг
  • маруля - 1 бр.
  • сол
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме киселеца и го попарваме с вряла вода. Оставяме го да поври малко на тих огън, след което добавяме ситно нарязаната салата.

Когато листните зеленчуци омекнат, ги изваждаме от водата и ги оставяме в цедка да се отцедят. като от време на време ги натискаме с лъжица, за да отстраним допълнителната вода.

Сварените киселец и салата се накълцват на ситно и се слагат в тенджера.

Добавя се маслото, сол при нужда и оставяме сместа да кипне. Сваляме пюрето от котлона и подправяме с жълтъците, разбити с прясното мляко.

Получава се вкусно пюре, което можем да поднесе като гарнитура, върху пържени филийки или с твърдо сварени яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: