Чорба с киселец и лопуш

Чорба с киселец и лопуш
Снимка: Яница Николова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Чорба с киселец и лопуш - вкусотийка е"

Необходими продукти

  • лопуш - 100 грама
  • киселец - 100 грама
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • лапад - 100 грама
  • моркови - 1 брой
  • зелен лук - 3 стръка
  • сирене - 150 грама
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • копър - 2 - 3 стръка
  • вода - около 1500 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеления лук, лапада, киселеца и лопуша. Обелете и настържете моркова.

Загрейте олиото в тенджера и задушете зелениите и моркова. Щом омекнат ги посолете и сипете водата, варете около 15 инути.

Добавете наситнените джоджен, копър и магданоз, поръсете зеленчуковата супа с натрошено сирене.

Чорбата с киселец и лопуш е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: