Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа от телешка опашка и картофи

Супа от телешка опашка и картофи

Супа от телешка опашка и картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
155 мин.
Порции
5
"Навън градусите падат, време е да приготвите тази супичка о телешка опашка и картофи"

Необходими продукти

  • телешка опашка - 1 бр.
  • телешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
  • целина
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • фиде - 2 топки
  • сол
  • чесън - на прах
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • магданоз - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме телешката опашка в тенджера под налягане, както и и месото.

Към тях добавяме солта и черния пипер на вкус и заливаме с вода.

Оставяме да ври около 75 минути.

Вадим телешката опашка, а част от бульона прецеждаме през цедка.

Обелваме картофите и заедно с лука ги нарязваме на кубчета.

Поставяме ги в бульона от опашката, и добавяме още 1-2 литра вода.

Към телешката супа добавяме доматеното пюре, целината, която сме нарязали на малки кубчета, сол, черен пипер и останалите сухи подправки на вкус.

Всичко това оставяме да заври.

Обезкостявяме опашката, нарязваме месото на ситно и добавяме в супата.

Варим, докато картофите станат почти готови, след което добавяме фидето, което се смачква с ръка и оставяме да поври още 10 минути.

Сервираме поръсена супа от телешка опашка и картофи с магданоз пожелание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: