Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешко варено»Телешко варено от телешка опашка

Телешко варено от телешка опашка

MarianeMariane
Новак
6944
Телешко варено от телешка опашка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Най-хубавото телешко варено става от телешката опашка. Да ви е вкусно!"

Необходими продукти

  • телешка опашка - 1 - 1.5 кг
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • целина - 1 средно голяма глава
  • магданозени корени
  • лук - 2 глави
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • хрян
  • оцет
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото варено става най-хубаво с телешка опашка.

Взимат се 1-2 опашки според препочитанията, заливат се със студена вода и се слагат да кипнат. Добавят се нарязаните моркови, целина, магданозените корени и лукът - нарязан на четвъртинки.

Продуктите се оставят да врат на тих огън най-малко 1 час, след което се добавят и картофите. Когато месото и зеленчуците омекнат, се вадят.

Зарзаватът се нарязва на филийки, а телешките опашки се обезкостяват, месото се нарязва на парченца и всички продукти се връщат обратно в бульона.

Готовото ястие се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз и хрян. По желание може да добавите и оцет.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: