Съвършено телешко варено

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k334
Съвършено телешко варено
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
18/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вече нямаме търпение да усетим уханието на това телешко варено"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г рагу
  • ракия - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • целина - 4 - 5 стръка
  • картофи - 3 - 4 броя
  • триге - 1 с.л. (винена киселина)
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете месо с кокал - така телешкото варено ще се получи още по-вкусно.

Сложете рагуто в тенджера под налягане, налейте вода и я подсолете.

Прибавете малко олио и ракия. Сложете капака и варете месото половин час.

Махнете капака и добавете морковите и лука - нарязани на едро. След кратко варене прибавете и едро нарязаните картофи.

В края на готвенето на телешкото месо добавете нарязаните листенца целина.

Накрая овкусете с тригето и черен пипер.

Съвършеното телешко варено е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: