Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешко варено»Телешко варено по рецепта на Иван Звездев

Телешко варено по рецепта на Иван Звездев

Телешко варено по рецепта на Иван Звездев
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Класическа рецепта за телешко варено за ценителите на българската кухнята!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 1 резен 80 г
  • черен пипер - 7 зърна
  • сол - 1 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се измива много добре и се слага в тенджера. Не се нарязва на парчета.

Залива се със студена вода.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Целината се обелва, измива и нарязва на ситно.

Лукът и целината се слагат в тенджерата с телешкото месо.

Прибавя се солта и черният пипер.

Вари се до полусваряване на месото.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета.

Морковите се обелват, измиват и нарязват на едро.

След като месото е полусварено, се прибавят картофите и морковите.

Вари се 10 мин., след което изваждаме месото, нарязваме на едри парчета и го връщаме в тенджерата.

Варим телешкото варено още 10 мин., след което го сваляме от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: