Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Телешко с грах по класическа рецепта

Телешко с грах по класическа рецепта

редакция:
Dora GrozevaDora Grozeva
Новак
71423
Телешко с грах по класическа рецепта
Снимка: Росица Петрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поне веднъж в месеца готвим това телешко с грах, защото тази класическа рецепта е наистина много добра."

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 - 800 грама
  • грах от консерва - 800 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л. или зехтин
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - няколко зърна
  • чубрица - щипка
  • риган - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета телешкото месо. В тенджера сипете олиото и задушете телешкото заедно с чаша топла вода.

Запържете до хубаво зачервяване на телешкото. Добавете нарязаните моркови и лук. Овкусете със солта и подправките.

Долейте още 2 чаши топла вода и оставете яхнията на ври на тих огън до пълното сваряване на месото. Ако имате телешко в буркани, можете и такова да използвате, за да да стане по-бързо яхнията.

Добавете консервата грах и гответе още 10-15 минути.

Телешкото с грах по класическа рецепта е готово.

Вижте също как а си приготвите телешко с ориз или любимото телешко с картофки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: