Телешко таскебап

MarianeMariane
Новак
6944
Телешко таскебап
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Поднесете телешкия таскебап с традиционен пилаф или картофено пюре"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг от бута
  • масло - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • доматена салца - 1 с.л.
  • червено вино - 1 водна чаша
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете крехко телешко месо от бута и го нарежете на еднакви парчета.

Загрейте мазнината и запържете месото от всички страни. Когато се запечата равномерно, добавете ситно нарязаните глави лук и пържете до омекването му.

Поръсете с брашното, запържете и оцветете с малко червен пипер.

Размийте доматената салца с виното и ги добавете към месото. Добавете и подправките.

Гответе до изпаряване на виното, след което добавете към месото 1 ч.ч. гореща вода и задушавайте на тих огън до готовност.

Поднесете телешкото таскебап с традиционен пилаф или картофено пюре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: