Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Телешки таскебап на фурна

Телешки таскебап на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки таскебап на фурна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Традиционно таскебапът се поднася с картофено пюре или пържени картофи. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 500 г
  • олио - 3 - 4 с.л., може и свинска мас
  • доматена салца - 2 ч.л.
  • червено вино - 1 винена чаша
  • брашно - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме мазнината и запържваме нарязаното на малки парчета телешко месо до зачервяване.

Прибавяме нарязания на филийки лук и оставяме да се задушават на тих огън до стопяването на лука.

Слагаме доматената салца, размита с малко вода, дафиновия лист, чубрица и 1 ч.ч. гореща вода.

Оставяме яденето на къкри на тих огън до омекване на месото.

Наливаме след това виното, размиваме брашното, изсипваме всичко в тавичка и запичаме във фурната за 40-45 минути.

Традиционно таскебапът се поднася с картофено пюре или пържени картофи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: