Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Запечен телешки таскебап

Запечен телешки таскебап

MarianeMariane
Новак
6944
Запечен телешки таскебап
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Рецептата взехме от един майстор и оттогава само така приготвяме този невероятен телешки таскебап"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг от бута
  • лук - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • домати - 2 бр. или доматена салца
  • брашно - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото на малки парченца, посоляваме го, добавяме лука, нарязан на филийки, заливаме с олиото и оставяме на тих огън да се задушават, докато лукът изчезне.

Към тях добавяме настърганите домати и подправките, заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и оставяме ястието да ври на тих огън до омекване на месото.

Разтваряте брашното във виното и ги добавяте към останалите продукти.

Разбъркваме добре и прехвърляме в подходяща тава.

Тас-кебапът се пече около 45 минути в умерено загрята фурна. Поднася се, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: