Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Телешки таскебап с моркови

Телешки таскебап с моркови

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки таскебап с моркови
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Слагайте виното в хладилника, защото телешкият таскебап е готов"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • масло - 3 с.л.
  • червен пипер
  • доматена салца - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, заливаме с подсолена вода, добавяме морковите и варим на тих огън, подправено с дафиновия лист и по желание с малко кимион.

Когато месото поомекне, правим запръжка от ситно нарязания лук и маслото. Запържваме лука до прозрачност, добавяме брашното, зачервяваме с червен пипер и разреждаме запръжката с размита в малко вода доматена салца.

Прибавяме запръжката към яденето и оставяме телешкото месо и морковите да се сваряват до готовност на тих огън.

Преди да свалим готовата гозба от котлона прибавяме ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: