Начин на приготвяне
Телешкото месо се реже на късчета. Слага се в тенджера заедно с цялата глава лук, моркова и селърито. Добавя се 1 с.л. сол и 1.5 вода.
Телешкото се вари до готовност. Когато е сварено, се вади, а бульонът се прецежда. Шалотът се кълца на ситно.
Маслото се разтопява в тенджера и се смесва с 1 к.ч. зехтин. шалотът се запържва в него. Добавя се месото, 1 черпак от бульона и се задушава за 20 минути.
Лукът трябва да омекне. Тогава се добавят 2 с.л. брашно и ястието се разбърква. Добавя се бульон и отново се задушава за 20 минути.
В случай че сосът стане твърде гъст, може да добавите още от бульона. Щом е готово, махнете телешкото задушено от котлона. Овкусете с лимонов сок и черен пипер.
Поднесете вкусното телешко със сос, поръсено с магданоз.
Да ви е сладко!