Вкусно телешко със сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сосът ще направи това телешко месо още по-крехко и вкусно. Насладете му се!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 2 бр. шалот + 1 глава обикновен
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 бр. стрък
  • краве масло - бучка
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на късчета. Слага се в тенджера заедно с цялата глава лук, моркова и селърито. Добавя се 1 с.л. сол и 1.5 вода.

Телешкото се вари до готовност. Когато е сварено, се вади, а бульонът се прецежда. Шалотът се кълца на ситно.

Маслото се разтопява в тенджера и се смесва с 1 к.ч. зехтин. шалотът се запържва в него. Добавя се месото, 1 черпак от бульона и се задушава за 20 минути.

Лукът трябва да омекне. Тогава се добавят 2 с.л. брашно и ястието се разбърква. Добавя се бульон и отново се задушава за 20 минути.

В случай че сосът стане твърде гъст, може да добавите още от бульона. Щом е готово, махнете телешкото задушено от котлона. Овкусете с лимонов сок и черен пипер.

Поднесете вкусното телешко със сос, поръсено с магданоз.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: