Начин на приготвяне
Пилето се почиства много добре, посолява се отвън и отвътре и се оставя настрана да поеме солта.
През това време приготвяме плънката. Загряваме масло и запържваме до омекване ситно нарязания лук. Добавяме ориза, заливаме с 2-3 кафени чаши вода и го готвим на бавен огън, докато набъбне. В тази смес прибавяме малко ситно нарязан магданоз, стафидите и пилешките дреболийки, нарязани на дребно.
С така приготвената плънка напълваме пилето и го зашиваме или затваряме отвора с клечки за зъби.
В подходяща тенджера наливаме 1 ч.ч. вода, добавяме останалото масло и настърганите домати.
Слагаме пилето и готвим на тих огън под похлупак, до готовност. При нужда може да наливаме по малко гореща вода.