Задушено пиле с грозде

Задушено пиле с грозде
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 голямо или кокошка
  • грозде - 600 г бяло
  • лук - 2 глави, кромид
  • масло - 30 г краве
  • брашно - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло, сухо
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте нарязаното на порции пиле в брашното и го изпържете в маслото до златисто заедно с едро нарязания лук.

Прибавете виното, черния пипер и солта, похлупете, намалете огъня и задушавайте около 20 мин.

Сложете зърната грозде и оставете на тих огън още 15 мин.

Поднесете ястието върху плато с печени картофи, поляти с получения сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: