Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Така се осолява сланина

Така се осолява сланина

редакция:
Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Новак
7171
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Ето как се осолява сланина."

Необходими продукти

  • сланина
  • морска сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете прясната сланина за 1-2 дни в солена вода. По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.

В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода. Отгоре отново покрийте със сол.

Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.

След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.

Ето така се осолява сланина.

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Като не разбираш не впряга хората,които разбират и от теб по малко
16.12.2024 12:39
1
Анонимен
Анонимен
Винаги с кожата надолу, слага се праз и див копър.
23.11.2024 18:25
6
1
Анонимен
Анонимен
Озаглавете:НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН!
27.12.2023 21:35
12
2
Анонимен
Анонимен
Така както е дадено на снимката ,не се осолява сланина,кожата трябва да бъде от долу!
02.01.2023 21:04
33
1
1
Покажи всички подкоментари