Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Така се осолява сланина

Така се осолява сланина

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Новак
7233
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Ето как се осолява сланина"

Необходими продукти

  • сланина
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете прясната сланина за 1-2 дни в солена вода. По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.

В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода. Отгоре отново покрийте със сол.

Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.

След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.

Ето така се осолява сланина.

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Озаглавете:НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН!
27.12.2023 21:35
5
Анонимен
Анонимен
Така както е дадено на снимката ,не се осолява сланина,кожата трябва да бъде от долу!
02.01.2023 21:04
21
1
1
Покажи всички подкоментари