Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сполучливо Катино Мезе

Сполучливо Катино Мезе

Сполучливо Катино Мезе
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Мъжете обожават това Катино Мезе, така че, скъпи дами, поглезете половинките си"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • печурки - 250 грама
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 грама
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на кубчета месото. В дълбок тиган загрейте олиото и задушете месото с малко вода.

След около 10-тина минути или сслед като месото промени цвета си, добавете нарязания лук. Гответе и разбърквайте за 5 минути.

Прибавете червения пипер, а след минути сипете горещ вода - колкото да покрие продуктите. Намалете котлона и задушавайте под капак за 30-тина минути.

Междувременно нарежете почистените гъби и ги запържете в загрятото масло за 3-4 минути.

Добавете ги към месото и овкусете със сол. Изсипете в сач ястието и запечете за 10 минути на 200 градуса.

Готовото сполучливо катино мезе овкусете с черен пипер и лимонов сок, поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: