Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Мезе от телешко шкембе

Мезе от телешко шкембе

Мезе от телешко шкембе
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Мезето от телешко шкембе сервираме с вино, ракия, бира или друго любимо питие."

Необходими продукти

  • краве масло - 100 г
  • телешко шкембе - 500 г
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето за рецептата трябва да се измие и почисти добре, след което се вари в подсолена вода, докато омекне.

Следва да се нареже и раздели в две гювечета.

В тиган се загрява краве масло, смесено с червен пипер, след което със сгорещената мазнина се подправя шкембето в гювечетата.

Пъхваме гювечетата в студена фурна, включваме я и печем до златист загар.

Мезето от телешко шкембе сервираме с вино, ракия, бира или друго любимо питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: