Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински бъбреци с масло на тиган

Свински бъбреци с масло на тиган

Свински бъбреци с масло на тиган
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ако си търсите мезенце за утре вечер, ето една идея от нас - свински бъбреци в масло на тиган"

Необходими продукти

  • свински бъбреци - 6 броя
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • вода - 500 мл
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете по дължина на две части свинските бъбреци. Почистете ги добре.

Сложете ги в купа и залейте с водата и оцета, оставете за 20-тинаминути.

Кипнете вода в тенджера. Извадете бъбреците от купата, пуснете ги за 2-3 минути във врящата вода и пак ги извадете.

Нарежете ги на хапки.

Загрейте маслото в тигана и добавете бъбреците. Овкусете с подправките - черен пипер, чубрица, кимион и сол, разбъркайте и задушавайте в продължение на 5 минути.

Поръсете с червения пипер и свалете от огъня мезето.

Свинските бъбреци с масло на тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: