Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Мезета»Задушено Телешко Шкембе

Задушено Телешко Шкембе

20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Страшно вкусно мезе за мераклии"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.5 шкембе
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 350 мл
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • чили
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитото и изчистено шкембе слагаме в тенджера. Заливаме с вода и оставяме на къкри на котлона, докато омекне.

От време на време обираме пяната, която се образува при варенето. След това изваждаме месото, охлаждаме леко и нарязваме на парчета.

После в дълбока тенджерка подреждаме всички късове, като между тях поставям зърна черен пипер, обелени скилидки чесън (ако са по-едри, ги режем), масло, черен пипер сол.

Отгоре поръсваме с още подправки. Наливаме и бяло вино и похлупваме. Печем на бавен огън, докато парчетата месо се сготвят добре.

От време на време проверяваме дали сосът не се е сгъстил прекалено и при нужда доливаме още вино.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: