Шкембе по милански

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шкембе - 1 кг
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • доматен сос - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства много добре, залива се със студена вода и се вари на тих огън до пълното му сваряване. Оставя се да се отцеди и изстине, след което се нарязва на ивици.

Нарязаното шкембе се прехвърля в намаслена тава. Залива се с доматен сос и се поръсва с кашкавал. Запича се до сгъстяване на соса и образуване на златиста коричка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: