Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свинско шкембе по юнашки

Свинско шкембе по юнашки

Свинско шкембе по юнашки
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Свинско шкембе по юнашки си имаме тук и всички са доволни"

Необходими продукти

  • кисели краставички - 4 броя
  • свинско шкембе - 500 грама (сварено)
  • маслини - 10 броя
  • масло - 60 грама
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре свинското шкембе и го накиснете в оцет със сода. След това го измийте старателно и ги сварете до готовност.

Нарежете на кубчета свареното шкембе.

Маслините нарежете на две, а краставичките на тънки ивички.

Загрейте повече масло в тиган и запържете шкембето с маслините и краставичките. Когато са готови ги поръсете с черен и червен пипер.

Свинското шкембе по юнашки е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: