Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Юнашки сач с два вида месо

Юнашки сач с два вида месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Юнашки сач с два вида месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Едно е сигурно - всички ще могат да си хапнат от този вкусен юнашки сач"

Необходими продукти

  • кисели краставички - 2 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 500 г
  • гъби - 100 г почистени
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - скилидки
  • доматено пюре - 250 г
  • соев сос - 100 мл
  • тиквички - 1 бр.
  • мащерка - 2 щипки
  • олио
  • люти чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Минете чесъна през преса и смесете с олио, вода, черен пипер, соев сос.

Овкусете пилешкото и свинското с маринатата и оставете за няколко часа да се мариноват.

Затоплете сача и намазнете. Изпържете свинското и пилешкото.

Добавете зеленчуците, разбъркайте с доматено пюре. Върнете свинското, щом омекнат.

След около 8 мин. добавете месото и овкусете с подправки. Поднесете свинския сач топъл.

Юнашкия сач с два вида месо е готов!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: