Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пилешки дробчета по юнашки

Пилешки дробчета по юнашки

Пилешки дробчета по юнашки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Юнашко мезе за тези, които обичат да похапват от всичко и не се ограничават."

Необходими продукти

  • чушки - 4 бр. чорбаджийски
  • пилешки дробчета - 500 г
  • брашно - за овалване
  • лук - 3 гл.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - пресен
  • сол - за поръсване
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате вкусни идеи с дреболийки, опитайте тази рецепта за пилешки дробчета по юнашки.

Първо трябва да измием и подсушим почистените дробчета, след което да ги оваляме добре в брашното.

Изтупваме излишното брашно.

Отделно в тиган задушаваме в олио нарязания лук. Щом промени цвета си, поръсваме със сол и черен пипер.

Прибавяме към лука и подготвените дробчета и ги запържваме малко, докато променят цвета си. Внимаваме да не ги препържим и да станат твърди.

Преди сервираме поднасяме дробчетата на тиган със скълцан магданоз и по желание посоляваме още малко.

При поднасяне на дробчетата сервираме и домашни чорбаджийски чушки от буркан.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: