Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Перфектните пилешки дробчета по селски

Перфектните пилешки дробчета по селски

Перфектните пилешки дробчета по селски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Дробчетата по селски са едно от най-вкусните и предпочитани мезета"

Необходими продукти

  • червени чушки - 2 печени
  • домати - 2 броя
  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 70 мл
  • праз - 1 стрък
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз - 5 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата, след което ги бланширайте във вряща подсолена вода. След 5 минути ги извадете и подсушете.

Загрейте олиото в тиган и запържете наситнените праз и лук. Добавете дробчетата, разбъркайте и ги запържете. Поръсете с черен пипер, риган и сол.

Добавете наситнените печени чушки и настърганите домати. Налейте виното към сместа, сипете и малко топла вода, разбъркайте.

Пуснете вътре дафиновите листа. Гответе на умерен огън до готовност на дробчетата.

Поръсете с магданоз и сервирайте топли.

Перфектните пилешки дробчета по селски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
здравейте хареса ми рецептата ви но тъй като имам 1кг дробчета и 500гр воденички които мисля да леко да сваря и след това без да бланширам дробчетата направо да сложа всичко в тава с леко запържените зеленчуци мисля да покрия с фолио и да пека на 180 c за 45мин
12.02.2023 18:49