Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирено Мезе»Пилешки дробчета с масло

Пилешки дробчета с масло

Пилешки дробчета с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бързи и вкусни пилешки дробчета, които всеки път хапване на един дъх и не ни омръзват"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • лук - 2 бр.
  • чушки - по 1/2 бр. зелена, червена, жълта
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, изчистете и нарежете дробчетата на парчета/ хапки. Сложете ги в тенджера и налейте вода, колкото да ги покрие.

Поставете на котлона и изчакайте да заври. Махнете, излейте водата, измийте дробчетата и заделете.

Обелете гъбите и нарежете на филийки.

В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л олио. Изпържете гъбите до златисто. Извадете и заделете.

В същия тиган сложете чушките и морковите, нарязани на ленти. Пържете до леко омекване. Добавете гъбите, дробчетата и лука, нарязан на полумесеци.

Сложете солта, черния пипер, чубрицата и лютия пипер/ чушка.

Пържете до готовност, като малко преди да изключите сложите и соевия сос. На него му трябва само 5 минути.

Изключете, оставете леко да се охладят и сервирайте страхотното бирено мезе.

Пилешките дробчета с масло са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: