Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Паниран телешки дроб на тиган

Паниран телешки дроб на тиган

НикиНики
Новак
13363k
Паниран телешки дроб на тиган
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Грехота е да не опитате този паниран телешки дроб"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • телешки дроб - 500 грама
  • майонеза - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сода бикарбонат - 3 щ.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкия дроб от ципите, измийте и го подсушете хубаво.

Леко начукайте резените, за да станат с дебелина около 5 мм. Дробът трябва да е оформен като пържолки.

Разбийте в купа яйцето и добавете към него солта, пресования чесън, содата, захарта, майонезата и соевия сос.

Мариновайте дроба в тази смес и приберете в хладилник за няколко часа.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган.

Потопете дроба в брашно и го изпържете до готовност.

Поднесете дроба топъл.

Панираният телешки дроб на тиган е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: