Edin.bg»Избрани Колекции»Телешки Дроб на Тиган


Задушаваме телешкия дроб в маслото, заедно с гъбите, нарязани на парченца, без да добавяме никаква сол....

Приготвеното Пате от телешки дроб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност....

В дълбок тиган разтопете масло. Запържете нарязания телешки дроб на малки парченца и го запържете до златисто....

Сервираме агнешки дроб на тиган с пресен лук, докато е още топъл. Става превъзходно мезе....

Телешкият дроб се почиства добре, залива се със студена вода и виното и се вари, без да се разрязва. Прибавят се сол и дафинов лист....

Телешкият дроб се вари, без да се нарязва, като се залива със студена вода и бяло вино....

Когато кипнат, добавете нарязания на дребно черен дроб.
Оставете продуктите да се варят на тих огън около 1 час....

Готовите крехки телешки стекове на тиган се поднасят с лимонов сок и гарнитура по избор.
Добър апетит!...

Ако все още се притеснявайте дали ще се получи крехко телешко, остава класическия стар вариант - да начукате леко месото преди да го сложите в тигана...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
53
43
32
22
10
Дай твоята оценка: