Начин на приготвяне
Телешкият дроб се почиства добре, залива се със студена вода и виното и се вари, без да се разрязва. Прибавят се сол и дафинов лист. Времето за варене е около 20-25 минути.
В това време се приготвя сосът. Брашното се запържва в загрятото масло до златисто, след което запръжката се разрежда с оцет или бяло вино и с част от бульона, в който се е варил дробът. Сосът се разбърква добре, за да няма бучки, прибавя се киселото мляко и сол и се вари около 15 минути на тих огън, като се бърка непрекъснато.
Полученият сос по желание с прецежда през сито, подправя се с малко масло и се добавят нарязаните кисели краставички, копър и магданоз.
Дробът се нарязва на тънки филийки и се поставя в чиния за сервиране, залива се със сос и се поднася с гарнитура за месо.