Edin.bg»Избрани Колекции»Кюфтета със сос по Селски

Полученият сос по желание с прецежда през сито, подправя се с малко масло и се добавят нарязаните кисели краставички, копър и магданоз....

Подправяме каймата със сол на вкус, замесваме добре и оставяме поне 2 часа да почине на студено....

Джурканата коприва по селски ще бъде още по-вкусна с домашно приготвени чеснови пърленки.
Добър апетит!...

Печете патладжаните в доматен сос за час на 200 градуса.
Насладете се на готовите пълнени патладжани по селски!...

Оставяме ястието да се задушава на тих огън, до пълното увиране на ориза, като внимаваме да не остане суха и при нужда доливаме по малко гореща вода...

Пресяваме брашното върху студеното масло и прибавяме захарта и щипка сол. Разтриваме с ръце, докато получим трохи, след което прибавяме жълтъка и...

Почистваме копривата и я варим в малко подсолена вода, заедно с магданоза и нарязаните на дребно глави лук. Когато копривата поомекне, я джуркаме...

Нарежете на филийки главите лук, добавете нарязаните зелени пиперки, доматите, картофите и зеления фасул.
Към тях добавете и останалите зеленчуци...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
51
46
32
21
10
Дай твоята оценка: