Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Класически кюфтета със сос по селски

Класически кюфтета със сос по селски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Оставете за момент модерните гурме ястия и се насладете на тези класически кюфтета със сос"

Необходими продукти

  • свинска кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 100 г
  • яйца - 4
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - пресен (на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с магданоза и лука. Добавете яйцето, измития ориз и чубрицата. Омесете добре и оформете кюфтета.

Оваляйте ги в брашно и ги пускайте в тенджера, в която сте кипнали подсолена вода. Варете до готовност на кюфтенцата.

В купа разбийте останалите яйца с брашното и млякото. Гребвайте от бульона на кюфтета и смесвайте бавно, за да избегнете пресичането на яйцата.

Върнете соса в тенджерата, като бъркате непрекъснато. Оставете да поври още 10-тина минути, за да се сгъсти добре. Гарнирайте с пресен магданоз.

Класическите кюфтета със сос по селски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: