Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Сочни телешки кюфтенца на оребрен тиган

Сочни телешки кюфтенца на оребрен тиган

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k140
Сочни телешки кюфтенца на оребрен тиган
Снимка: Аника Войт
1 / 2
28/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Оребреният тиган може да направи чудеса с телешките кюфтенца - убедете се сами"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 700 г
  • магданоз - 1 връзка ситно
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете хубаво каймата с предварително почистен и нарязан на ситно лук.

Ако желаете, може и да го настържете на ренде.

Прибавете нарязания също на ситно магданоз, кимион.

Овкусете също със солта и черния пипер.

Сложете каймата в хладилник за няколко часа. Така тя ще се стегне и ще се овкуси много добре от подправките.

Загрейте грил тигана на максимална степен. Оформете кюфтета с ръце и ги намажете с олиото.

Изпечете ги от двете страни до готовност.

Сервирайте сочните телешки кюфтенца на оребрен тиган с пресни зеленчуци или друга гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: