Edin.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Сьомга кюфтенца на тиган

Сьомга кюфтенца на тиган

ЗориЗори
Новак
15515k
Сьомга кюфтенца на тиган
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"От първата хапка сме влюбени в тези кюфтенца от сьомга"

Необходими продукти

  • сьомга - 500 грама обезкостено филе, без кожа
  • пълнозърнест хляб - 2 тънки филии, стар (без кората)
  • яйца - 2
  • копър - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • червен пипер - 1/4 ч.л. пушен
  • горчица - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л., сух
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на много ситно филетата сьомга или направо ги минете през месомелачка.

Към получената кайма добавете наситнени магданоз, копър и пресен лук.

Овкусете рибната кайма със сол, пипер, пушен пипер, сух риган и горчица.

Добавете към сместа яйцата и накиснатите и отцедени от вода филии стар пълнозърнест хляб.

Омесете хубаво сместа и покрийте, приберете в хладилник за час. След това я премесете още веднъж, оформете средни по големина рибни кюфтенца.

Оваляйте ги леко в брашно и изпържете в намаслен тиган. Поднесете с резени лимон и пресен магданоз.

Сьомга кюфтенцата на тиган са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: