Edin.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Пържени кюфтенца от сьомга на тиган

Пържени кюфтенца от сьомга на тиган

ЧародейкатаЧародейката
Новак
281923
Пържени кюфтенца от сьомга на тиган
Снимка: Чародейката
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кюфтенца от сьомга на тиган - обожаваме ги"

Необходими продукти

  • филе от сьомга - 400 грама
  • зелен лук - 2 стръка
  • яйца - 1 брой
  • хляб - 2 стари филийки (без кората)
  • копър - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пушен червен пипер - 1/4 ч.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете сьомгата. Прибавете към нея наситнения зелен лук, магданоз и копър. Овкусете с подправките - черен пипер, пушен пипер, риган, сол, горчица.

Накиснете филийките във вода и ги отцедете, добавете ги към рибната смес.

Разбийте яйцето и го сипете вътре, разбъркайте хубаво.

Намокрете ръцете си и оформете рибни кюфтета, които не са прекалено големи.

Оваляйте ги в брашно и ги запържете в загрято олио до готовност.

Пържените кюфтенца от сьомга на тиган са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: