Edin.bg»Рецепти»Риба»Сьомга на грил тиган със зеленчуци

Сьомга на грил тиган със зеленчуци

Сьомга на грил тиган със зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ето тази вкусна рибка искаме да хапваме всеки ден и на обяд, и на вечеря"

Необходими продукти

  • зеленчуков микс - 1 пакет
  • котлети от сьомга - 2 броя
  • айсберг - 5 листа
  • лук - 1/2 голяма глава
  • черен пипер
  • масло - 30 г
  • лимони - 1 брой
  • морска сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете сьомгата с лимонов сок, зехтин, сол и пипер. Оставете да са маринова за половин час.

През това време задушете зеленчуковия микс с маслото, овкусете със сол и пипер. Извадете и в същия тиган запечете лука, нарязан на дебели кръгчета.

Запечете сьомгата на грил тиган за 5-6 минути от всяка страна.

В две чинии сложете листа от айсберг и вътре сипете от задушените зеленчуци. Добавете сьомгата, резените лук и поднесете с лимонов резен.

Сьомгата на грил тиган със зеленчуци е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: