Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Стек от акула на грил тиган

Стек от акула на грил тиган

Стек от акула на грил тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
1
"Вкусен стек от акула, който да поднесете с любима салата и бяло вино."

Необходими продукти

  • акула - 2 стека
  • магданоз - пресен
  • чесън - 2 ск.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Акулското месо се осолява и се оставя настрана за 30 мин.

Отделно се счуква чесън, магданозът се скълцва и се добавя към него. Слага се зехтин и се разбърква.

Грилован тиган се загрява и на него се пече рибката на силен котлон от двете страни.

Преди да се извади рибата от тигана, се намазва със зехтиновата смес, след което се обръща и запича още малко.

Сервирайте Стек от акула на грил тиган някакъв вид доматена салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: