Edin.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена сьомга на тиган

Задушена сьомга на тиган

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Задушена сьомга на тиган
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Сервирайте задушената сьомга на тиган със специалния сос"

Необходими продукти

  • сьомга - 4 филета
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за соса
  • дижонска горчица - 3 с.л.
  • дижонска горчица на зърна - 1 ч.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • копър - 3 с.л. нарязан на ситно
  • захар - 2 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете филетата сьомга с лимоновия сок , зехтина, сол и черен пипер.

Прибавете бялото вино и оставете да се маринова за 20 минути.

За соса в купичка разбъркайте горчицата, майонезата, захарта и винения оцет.

Добавете на тънка струйка олиото, като бъркате непрекъснато.

Прибавете копъра и подправете на вкус.

Загрейте тиган, поставете крехките рибни филета, добавете около 50 мл марината, похлупете и задушавайте на тих огън за около 10 минути.

Сервирайте задушената сьомга на тиган със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: