Начин на приготвяне
Сипете брашното в тавичка и направете кладенче в нея. Разтворете маята в топлата вода. Щом се усвои, добавете яйцето, разбъркайте.
Добавете киселото мляко, разбъркайте. Добавете олиото, захарта и солта. Всичко това изсипете в кладенчето на брашното. Замесете тесто, което няма нужда от втасване.
Разделете го на топки и с точилка разточете до получаване на пърленки в избраната от вас форма.
Натрошете сиренето, добавете настъргания кашкавал. Намажете пърленките с масло, поръсете от плънката и затворете.
Изпечете пърленките с кашкавал от двете страни в затоплен тиган.
Бързите пърленки на оребрен тиган са чудесно допълнение към всяко ястие за обяд или вечеря!