Начин на приготвяне
Започнете със соса Бешамел.
Загрейте маслото на котлона и добавете брашното при непрекъснато бъркане.
Сипете прясното мляко и добавете подправките.
Сварете яйцата.
Запържете каймата в дълбок тиган и добавете нарязания на ситно лук.
След няколко минути сипете виното и го оставете да покъкри.
Разделете яйцата на половинки и настържете жълтъка на едро ренде.
Добавете го при каймата, лука и виното и сипете един черпак от соса Бешамел.
С тази смес напълнете белтъците и ги подредете в тава.
Залейте ги с останалия сос Бешамел, с доматения сос и ги поръсете с настърган кашкава.
Печете вкусната запеканка за около 10 минути на 180 °C.
Оставете я леко да изстине и тогава ѝ се насладете.
Запеканката с кайма и кашкавал е много вкусна.
Коментари