Edin.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Запеканка от макарони с кайма и кашкавал

Запеканка от макарони с кайма и кашкавал

Запеканка от макарони с кайма и кашкавал
Снимка: Ирина Андреева Jolie
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ако е запеканка, да е макаронена"

Необходими продукти

  • паста - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 150 г
  • босилек - пресен
  • черни маслини
  • За соса Болонезе
  • кайма - 250 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 кг зрели
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 2 ч.л.
  • риган - пресен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите и ги задушете в дълбок тиган с малко зехтин.

Добавете счукания чесън и нарязаната целина. След няколко минути добавете и каймата - не спирайте да бъркайте.

Настържете доматите на едро ренде и ги сипете в тигана заедно с виното.

Оставете соса да къкри на ниска температура, докато водата се изпари.

Овкусете го със сол, захар, черен пипер, червен пипер и риган.

Сварете пастата, отцедете я и добавете към нея доматения сос.

Разбъркайте я и я изсипете в тава.

Натрошете отгоре сиренето и кашкавала.

Печете запеканката с макарони на 200 °C до готовност.

Оставете я леко да изстине и ѝ се насладете.

Запеканката от макарони с кайма и кашкавал е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: