Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Гювечета с кайма, кашкавал и яйца

Гювечета с кайма, кашкавал и яйца

Гювечета с кайма, кашкавал и яйца
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Животът е прекалено кратък, за да сте на диета. Похапнете вкусни гювечета!"

Необходими продукти

  • домати - 1 буркан
  • яйца - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • кайма - 350 г
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 300 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука скълцваме на ситно и го задушаваме в олиото в тенджерка. Добавяме каймата за рецептата и разбъркваме.

Готвим, докато каймата си промени цвета, след което слагаме доматите и посоляваме.

Държим на огъня, докато течността се изпари, след което разпределяме сместа в гювечетата.

В съдчетата добавяме още сирене, люти чушлета и рендосан кашкавал.

Във всяко гювече слагаме и по 1 яйце, като може да го разбием или да го оставим така.

Печем гювечетата във фурната на 190 градуса до готовност.

Преди сервиране поръсваме гювечетата със скълцан свеж магданоз.

Гювечета с кайма, кашкавал и яйца са идеалният завършек на деня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: