Начин на приготвяне
Скълцваме лука и го задушаваме в зехтин до омекване. Прибавяме нарязаното на кубчета пилешко.
Поставяме капака на съда, в който готвим, и задушаваме, докато пилешкото промени цвета си. Поръсваме с черен пипер и сол.
Разпределяме месото с лука в три гювечета.
Отделно в тиган разтапяме масло и добавяме брашно. Бъркаме с дървена шпатула до златист цвят и наливаме на фина струя прясно мляко. Продължаваме с бъркането, докато се получи гладък сос Бешамел.
С този сос поливаме месото в гювечетата. Слагаме всички гювечета във фурната и печем до апетитен златист цвят.
Към края поръсваме с рендосан кашкавали и допичаме до желания загар.
Сервираме ястието от пилешко месо със скълцан магданоз.
Гювечета с пилешко и кашкавал са фантастични.