Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Гювечета с пилешко и кашкавал

Гювечета с пилешко и кашкавал

Гювечета с пилешко и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Тайната на ястието е един вълшебен сос!"

Необходими продукти

  • кашкавал - 100 г
  • пилешко месо - 400 г от бут
  • масло - 70 г
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 300 мл
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 клончета
  • сол
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцваме лука и го задушаваме в зехтин до омекване. Прибавяме нарязаното на кубчета пилешко.

Поставяме капака на съда, в който готвим, и задушаваме, докато пилешкото промени цвета си. Поръсваме с черен пипер и сол.

Разпределяме месото с лука в три гювечета.

Отделно в тиган разтапяме масло и добавяме брашно. Бъркаме с дървена шпатула до златист цвят и наливаме на фина струя прясно мляко. Продължаваме с бъркането, докато се получи гладък сос Бешамел.

С този сос поливаме месото в гювечетата. Слагаме всички гювечета във фурната и печем до апетитен златист цвят.

Към края поръсваме с рендосан кашкавали и допичаме до желания загар.

Сервираме ястието от пилешко месо със скълцан магданоз.

Гювечета с пилешко и кашкавал са фантастични.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: