Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крокети»Печени крокети с пилешко и кашкавал

Печени крокети с пилешко и кашкавал

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Печени крокети с пилешко и кашкавал
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Още днес ще си приготвим тези крокети за вечеря"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 2 ч.ч. нарязано (предварително сварено)
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч. (за крокетите) + още за панировката
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/ 2 връзка
  • масло - 4 с.л.
  • кашкавал - 1 ч.ч. (настърган)
  • пилешки бульон - 1 /2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1/4 ч.л.
  • За планировка
  • галета - 1 ч.чаша
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете половината от маслото. Сипете брашното и разбърквайте до покафеняването му.

Сипете бульона и млякото, като не спирате да бъркате до получаването на хомогенна смес. Свалете от огъня и покрийте съда.

Разбийте яйцата в дълбока купа. Прибавете нарязаното сварено месо, чаша галета и наситнения магданоз. Поръсете със сол и настържете кашкавала.

Разбъркайте добре и прибавете млечния сос.

Оформете крокети с мокри ръце. Редете ги в намазнена тава.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете пилешките крокети до хубав златист цвят - около половин час.

Печените крокети с пилешко и кашкавал са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: