Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Запеканка с кайма и кашкавал

Запеканка с кайма и кашкавал

Лидия - ГериЛидия - Гери
Новак
16373
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Още сега на момента искаме да опитаме тази запеканка"

Необходими продукти

  • кайма - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • доматен сос - 4 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • За соса Бешамел
  • краве масло - 15 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със соса Бешамел.

Загрейте маслото на котлона и добавете брашното при непрекъснато бъркане.

Сипете прясното мляко и добавете подправките.

Сварете яйцата.

Запържете каймата в дълбок тиган и добавете нарязания на ситно лук.

След няколко минути сипете виното и го оставете да покъкри.

Разделете яйцата на половинки и настържете жълтъка на едро ренде.

Добавете го при каймата, лука и виното и сипете един черпак от соса Бешамел.

С тази смес напълнете белтъците и ги подредете в тава.

Залейте ги с останалия сос Бешамел, с доматения сос и ги поръсете с настърган кашкава.

Печете вкусната запеканка за около 10 минути на 180 °C.

Оставете я леко да изстине и тогава ѝ се насладете.

Запеканката с кайма и кашкавал е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Nemojen da vidim vidiyoto
09.03.2022 10:32