Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Кокошка паприкаш по селски

Кокошка паприкаш по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ето как да приготвим домашната кокошка, така че всички да я харесат"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. млада
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • домати - 3 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме кокошката, нарязваме я на порции и я посоляваме. Запържваме я от всички страни в загрятото масло и изваждаме в чиния.

В мазнината от пърженето слагаме ситно нарязания лук и пържим до омекването му. Поръсваме брашното, запържваме за кратко, зачервяваме с червен пипер и разреждаме запръжката с 2 ч.ч. гореща вода.

Връщаме кокошката в тенджерата и задушаваме на тих огън до омекване на месото.

Прибавяме нарязаните на дребно домати и пиперки, овкусяваме с дафинов лист, сол ичерен пипер по желание, наливаме виното и варим още 15 минути.

Преди поднасяне по желание може да поръсим със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: