Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Манджи»Заек паприкаш по Унгарски

Заек паприкаш по Унгарски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
"Ако и вие като нас сте почитатели на заешкото месо, значи непременно трябва да опитате тази рецепта"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мас - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава малка
  • корен от магданоз - 1 бр.
  • люти пиперки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на по-големи парчета, поръсва се със сол и черен пипер и се изпържва с маста.

Изважда се в тенджера, а в мазнината се изпържва нарязаният на ситно лук, морковът – на кубчета, целината и магданозът – на дребно. Добавяме и лютата пиперка.

Запържените зеленчуци се добавят към месото, заливат се с 2 чаши гореща вода и се оставя да ври на слаб огън, докато омекне месото.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: