Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Гювечета с кюфтенца и паприкаш

Гювечета с кюфтенца и паприкаш

Гювечета с кюфтенца и паприкаш
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • лют червен пипер - 1 - 2 щ.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • за соса
  • паприкаш - 1 буркан
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • за поръсване
  • кашкавал - 150 грама
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с галетата, яйцето, наситнения лук и подправките. Приберете я в хладилник, за да се смесят ароматите.

Наситнете чесъна и лука, задушете ги в загрятото олио. Добавете пасирания паприкаш, овксуете с подправките и варете соса 20-тина минути.

Оформете малки кюфтета от каймата - 20 бр. Оваляйте ги в брашно и ги разпределете в 4 намаслени гювечета. Сипете соса върху тях и запечете за 20 минути във фурна на 200 градуса.

Разбийте яйцата и ги смесете с настъргания кашкавал. Разпределете върху кюфтената и върнете за още 10 минути във фурната.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Гювечетата с кюфтенца и паприкаш са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: