Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Леки зеленчукови гювечета

Леки зеленчукови гювечета

Леки зеленчукови гювечета
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ароматни и много вкусни зеленчукови гювечета"

Необходими продукти

  • домати - 9 с.л. смлени
  • зелен лук - 3 стръка
  • картофи - 6 броя
  • гъби - 200 грама
  • чушки - 3 броя
  • червен пипер - 2 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - прясна
  • олио - 9 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите, а гъбите на филийки. Разпределете ги в три гювечета.

Нарежете по една чушка във всяко гювече, добавете и по един нарязан стрък зелен лук. Посолете и сипете по 3 лъжици олио в гювечетата.

Разпределете по 3 лъжици смлени домати отгоре. Поръсете с малко черен и червен пипер.

Добавете прясна мащерка за още по-приятен аромат. Налейте по 50 мл вода и похлупете гювечетата.

Поставете ги в студена фурна, включете на 200 градуса и печете до готовност - около 60 минути.

Леките зеленчукови гювечета са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: