Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Леки спаначени гювечета

Леки спаначени гювечета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Леки спаначени гювечета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Рецептата за любимите зеленчукови гювечета може да намерите тук"

Необходими продукти

  • спанак - 600 грама бланширан
  • сирене - 200 грама
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • яйца - 4
  • джоджен - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - по желание
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и бланширайте спанака за около 3 минути в подсолена вряща вода, след което го отцедете в гевгир.

Натрошете сиренето в купичка. Добавете отцедения спанака и овкусете с прясно нарязан джоджен, лъжичка червен пипер и доматеното пюре, размито с малко вода.

На дъното на всяко гювече (2 бр.) сипете по лъжица зехтин. Сипете спаначената смес в гювечетата, сложете капачетата и печете на 190 градуса за 20-тина минути.

Извадете гювечетата и чукнете във всяко едно по две яйце. Върнете отново и печете, докато се забулят яйцата.

Поръсете готовите зеленчукови гювечета с щипка лют пипер и полейте с малко зехтин.

Леките спаначени гювечета са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: