Заек с арпаджик по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Заек с арпаджик по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6
"С домашен заек и арпаджик от градината това ястие се превръща истински пир за лакомниците"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • лук - 5 - 6 глави
  • брашно - 1 с.л. равна
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чесън - 2 глави
  • арпаджик - 20 - 25 глави
  • маслини - 10 - 15 бр. черни
  • дафинов лист - 1 бр.
  • салца - 1 с.л. доматена
  • за маринатата
  • оцет - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • бахар - 10 - 15 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оцетът и подправките за маринатата се смесват и се кипват. След което се изливат върху заека, допълва се със студена вода, така че заешкото месо да е покрито, и се оставя за едно денонощие на студено.

Маринованият заек се нарязва на еднакви парчета, които се пържат в олиото от всички страни до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в мазнината от пърженето се добавят ситно нарязания лук, който се пържи до омекване.

Поръсва се с брашно, разбърква се, оцветява се с червен пипер и се налива гореща вода. Когато кипне, връщаме обратно месото и слагаме едновременно с него обеления чесън, арпаджика и маслините.

Прибавяме размитата във вода доматена салца и оставяме заекът да се задушава на ти огън до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: