Начин на приготвяне
Оцетът и подправките за маринатата се смесват и се кипват. След което се изливат върху заека, допълва се със студена вода, така че заешкото месо да е покрито, и се оставя за едно денонощие на студено.
Маринованият заек се нарязва на еднакви парчета, които се пържат в олиото от всички страни до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в мазнината от пърженето се добавят ситно нарязания лук, който се пържи до омекване.
Поръсва се с брашно, разбърква се, оцветява се с червен пипер и се налива гореща вода. Когато кипне, връщаме обратно месото и слагаме едновременно с него обеления чесън, арпаджика и маслините.
Прибавяме размитата във вода доматена салца и оставяме заекът да се задушава на ти огън до готовност.