Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Арпаджик по испански

Арпаджик по испански

Арпаджик по испански
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • арпаджик - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 5 бр. малки
  • лют червен пипер - ½ ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се сгорещява зехтина и се запържва почистения арпаджик. Към него се добавят чесън, дафинов лист, нарязаните чушлета и лютия пипер.

Доматът се реже на ситно и заедно с виното се добавят в тигана.

Слага се капак и се задушава за 25 минути на слаб огън, като от време на време тиганът се разтръсква, за да не загори ястието.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: